Hans Matheson Online

Navigation

home
hans
hansmovies
hansmusic
hansmedia
hansgallery
hansforum
yoursay

Links

Official Site

I Am Dina at IMDb

Disclaimer

Site established July 2003

This site is not endorsed by Hans Matheson or any person or organisation connected to Hans. It's just a fansite. All information on this site has been gathered from resources in the public domain and proper credit is attributed to the copyright holders where ever possible. Contact me if you find your material has been used without permission.
 

Hete scener i -2 ;(Jeg er Dina) - 2002

KJERRINGØY: Kalde, slitne og med håret fullt av dun, kom de ut fra lageret, Maria Bonnevie og motspiller Hans Matheson. Da hadde de brukt nesten fem timer på «Jeg er Dina» s første sexscene.

LILLIAN BIKSET

Etter fem timer med elskovsscener - bare iført en tynn nattkjole i minusgradene - var Maria Bonnevie sliten og kald. I bakgrunnen: Varelageret der scenen ble spilt inn. (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Nordlands Framtid)

Allerede to dager ut i opptakene, måtte Dina til dyst mellom dynene. Eller, det vil si - mellom dunene... I filmen forfører nemlig Dina stallgutten Tomas i en haug av edderdun.

- Jo da, vi er kommet godt i gang nå, smiler Maria Bonnevie, etter skytescener første dag og sexscener den andre. Det er kanskje ikke så underlig at hun også mener hun har rukket å bli kjent med motspiller Hans Matheson. I rollen som stallgutten Tomas framstiller han både en barndomsvenn av Dina og en av hennes mange elskere, skriver Nordlands Framtid.

- VAR KALDT!

Dina går første gang til sengs med Tomas på samme tid som hennes mann, Jacob, blir begravet. Senere gjør hun det igjen. Det var opptakene til scenen med dette andre hemmelige møtet som ble gjort i går - inne på et varelager med store, åpne veggluker mot havet - og en gjennomsnittstemperatur på et par minusgrader. Både Bonnevie og Matheson frøs tydelig, da de kom ut fra lageret etter timer med opptak, rigging og omrigging. Men om temperaturen ikke var het, skal scenen bli det. Og i løpet av opptaksperioden kommer det til å bli spilt inn flere hete scener mellom Maria Bonnevie og forskjellige mannlige motspillere.

Heldig da, for Bonnevie, at hun ikke synes det er pinlig å spille inn slike scener - selv ikke med regissør, flere fotografer, lyd- og lysmenn, assistenter og sminkører, til stede. - Det var helst det at det var kaldt. Og så var det så mye dun overalt! Vi fikk det i halsen, forteller hun. - Det skulle liksom være en romantisk scene. Men der lå Hans på dunsekkene og - hærk, hærk. Hun hoster og hermer. Og ler. - Dette kommer til å bli en humoristisk historie etter hvert.

KLART FOR NESTE

Scenen som ble tatt opp i går, finner sted inne på varelageret på handelsstedet Reinsnes - der Dinas tjenestejente (og venninne) Stine har samlet sammen edderdun for å tjene seg noen ekstra kroner. Med andre ord - den finner sted på handelsstedet Kjerringøy, der scenograf og rekvisitører har sørget for at varelageret er fullt av dunsekker. Stedet var grundig avstengt i går, da scenene ble tatt opp, men rekvisitørene var allerede i full gang med å spre kunstig snø på den andre siden av handelsstedets provisoriske bru - for å forberede neste scene. Gårsdagens opptak skulle nemlig også dekke et oversiktsbilde av handelsstedet «Reinsnes», og en scene der Jacobs småkriminelle stesønn Niels går knust og fortvilet inn i stallen.